PAB Werkbezoek aan de Volksuniversiteit Papendrecht

PAB Werkbezoek aan de Volksuniversiteit Papendrecht
30-01-2023

Op vrijdag 27 januari jl. zijn Loek Bruijniks en Angela van Gent, beide van het PAB, op werkbezoek geweest bij de Volksuniversiteit Papendrecht. Ze werden welkom geheten door Cuna Rupert en Joke Boer van de Volksuniversiteit.

Tijdens het bezoek werd onder andere uitleg gegeven over de werkzaamheden van de medewerkers en de vrijwilligers van de Volksuniversiteit (VU).

Jaarlijks nemen er ca. 1.100 cursisten aan de 150-200 cursussen deel. Er is een groot aanbod van o.a. taalcursussen, beeldhouwen, schilderen, fotografie, Qi Qong en Tai-Chi, computerlessen, kookcursussen en nog veel meer. Het aanbod aan cursussen is zo groot dat de VU met de taalcursussen soms moet uitwijken naar De Willem. Er worden daar ruimtes voor de lessen gehuurd. De VU ontvangt subsidie van de gemeente Papendrecht, zodat er de huur van het gebouw waarin de VU gevestigd is betaald kan worden. De energiekosten zijn te hoog, bijvoorbeeld de drie fornuizen worden nog steeds op gas gestookt. Verduurzamen van het gebouw is kostbaar, de isolatie van het gebouw is slecht en omdat het gebouw niet stevig genoeg is, kunnen er geen zonnepanelen geplaatst worden. Reden om een oplossing te zoeken voor de VU. Hierover is uitgebreid van gedachten uitgewisseld en de ingewonnen informatie zal gedeeld worden met de fractie van het PAB.

Het PAB bedankt Cuna, Joke en alle vrijwilligers voor hun gastvrije ontvangst en het prettige gesprek.

Voor wie meer informatie wil hebben over de cursussen die aangeboden worden door de volksuniversiteit Papendrecht kan terecht op de website: www.vupapendrecht.nl